Május 25-től újra rendezhetnek ballagásokat az iskolák – ObudaMost

Egy keddtől hatályos kormányrendelet szerint május 25-e után az iskolák szervezhetnek ballagásokat az intézmények nyitott, épületen kívüli területein.

A rendelet azt is kimondja, hogy

a ballagási rendezvényen a ballagó gyermek, illetve tanuló (a továbbiakban: ballagó) által meghívott személyek életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, azzal, hogy a nevelési, oktatási intézmény zárt részeiben nem tartózkodhatnak.

A rendelet szerint “a ballagási rendezvény helyszínére történő belépés rendjét, a nevelési, oktatási intézmény zárt részein történő áthaladás rendjét, valamint az egy ballagó által meghívható, a nevelési, oktatási intézmény területén lévő szabadtéren zajló eseményeire beléptethető meghívottak számát a nevelési, oktatási intézet vezetője állapítja meg”.

A nevelési, oktatási intézmény vezetője a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása céljából a ballagási rendezvényen betartandó magatartási szabályokat állapíthat meg – közölték.

A rendelet szerint a meghívottak, valamint a ballagási rendezvény résztvevői orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot olyan módon kötelesek viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Ez alól mentesül azonban a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy, a ballagó és a ballagási rendezvényen fellépő.

A rendelet május 18-án lépett hatályba.

Forrás: hvg.hu


'21. 05. 18.

Feliratkozom hírlevélre