Óbuda fája 2021 – Küld be te is a kedvenc fádat – ObudaMost

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata hagyományteremtő szándékkal indítja útjára az Óbuda fája választást. Célja, hogy felhívják a harmadik kerületben lévő fákra, azok értékeire, védelmére a figyelmet.

Ha van kedvenc fád, jelöld te is! Május 16-ig várják az [email protected] e-mail-címre a fényképes jelöléseket a harmadik kerületben található fákról.

Milyen fákat lehet jelölni?

  • városi fa (belterületi) – magánkertek, parkok, fasorok, Tábor- és Testvérhegy fái
  • közterületen és magánterületen álló fa, a lényeg, hogy a kerület területén legyen
  • bokrok, cserjék, fák jelölésére is van lehetőség
  • csak egyedi fák jelölését várják, csoportokét nem (pl. Nánási úti platánsor)

Nem lehet jelölni természetvédelmi területen álló fákat, mivel azok már úgyis védelemben vannak részesítve (pl. Budai Tájvédelmi Körzet, amelynek része a Hármashatárhegy, Mátyás-hegy, Róka-hegy).

Kizárólag 2021-ben készült fényképpel lehet pályázni! Egy beküldő csak egy fát jelölhet, az e-mailben a fa pontos helyét (tér, utca, házszám stb.) meg kell adni. Egyének, közösségek, vállalatok, iskolák, intézmények is jelölhetnek közösségenként egy fát.

A fényképek mellett lehetőség van a fa történetének rövid bemutatására is, vagy egy-egy jelentős, emlékezetes esemény leírására a fával kapcsolatban.

A zsűri a beküldött jelölésekből kiválaszt 10 fát a döntőre. A 10 döntős fára május 21–31. között lehet majd szavazni az önkormányzat oldalán, papíron  az Óbuda újságban közzétett szavazólapon, amelyet az Esernyősben, illetve a Polgármesteri Hivatal bejáratánál található szavazóládában lehet elhelyezni, továbbá postán elküldeni (postacím: 1033 Budapest, Fő tér 3.; a borítékra, írjátok rá: Óbuda fája 2021.).

A győztes fa elnyeri a megtisztelő Óbuda fája 2021 címet és táblát kap.

Forrás: obuda.hu


'21. 05. 02.

Feliratkozom hírlevélre