Kritikus a járványhelyzet a BKV-nál – ObudaMost

260 ember nem tud munkába állni, ebből 181-en betegedtek meg és 79 fő állt velük szoros kapcsolatban. 

A járvány kezdete óta a BKV Zrt. dolgozói közül 714 embernél azonosították a koronavírust, jelenleg 181 az igazolt fertőzött, karanténban lévő munkavállalók száma, közölte a cég a 24.hu megkeresésére.

Mint írták, 119 kolléga a Vasúti Üzemeltetési Igazgatóságtól érintett, 55 fő pedig az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóságtól. A kontakt személyek száma 79 fő. Ez azt jelenti, hogy a keddi adatok alapján a munkából kieső dolgozói létszáma 260 fő.

Elkezdték oltani a BKV-sokat

A kormány a főváros többszöri kérésére most végre belátta mennyire fontos, hogy a fővárosi cégek kritikus területein dolgozó munkavállalók be legyenek oltva. A következő három napban ugyanis a BKV munkatársai közül összesen 138 főt oltanak be a Szent Imre Kórházban. A BKV Pandémiás Terve egyértelműen meghatározza a munkakörök prioritását az oltások szempontjából, így első körben azok kapják meg, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását, vagyis akik pótlását nem lehet megoldani

– tudatta a Főpolgármesteri Hivatal közleménye. 

“A BKV rendelkezik Pandémiás Tervvel. Cégünk vezetése tisztában van azzal, hogy a vállalatnál dolgozók jelentős része – mivel nap mint nap nagy tömeggel találkozik – fokozottan veszélyeztetett. Ezért a BKV Zrt. lépéseket tett annak érdekében, hogy a Társaság dolgozóinak minél hamarabb védőoltást biztosíthasson” – válaszolt a aa BKV a 24.hu megkeresésére.

Hogy hánya, és főleg milyen munkakörben betegednek meg a fővárosi közlekedési vállalatnál, azért bír különös jelentőséggel, mert korábban Tüttő Kata főpolgármester-helyettes fogalmazott úgy az ATV műsorában, hogy akár a 2-es metró is leállhat, ha súlyosbodik a helyzet.

OM/24.hu/FPH Sajtó


'21. 03. 10.

Feliratkozom hírlevélre