Világvége! – ObudaMost

Uncategorized

Világvége!

Tömegek voltak szombaton az áruházakban

Hétfőtől sok üzlet zárva lesz, s bár az élelmiszerboltok, a drogériák, az állateledelt árusító boltok és a gyógyszertárak továbbra is kinyithatnak, az emberek ma rádöbbentek, hogy nem bírnak ki két hetet új fotel, új tányérkészlet és a répa tudja, még mi nélkül. Kígyózó sorok álltak nagyáruházak előtt. Már az első hullámban kitört a pánik, hogy nem lesz liszt, cukor és WC-papír – egyes boltokban egy ideig nem is volt, mert a vevők mindent felvásároltak. Persze jött az utánpótlás, felesleges volt a riadalom.

Hiába mondták minden fórumon, hogy mindenből lesz elég, folyamatos a szállítás, sokakat nem tudtak meggyőzni. Az élelmiszerek, vegyiáruk szintjén még érteni vélem a félelmet (első alkalommal), de bútorok, szőnyegek, izék? Emberek, két hét! Vagy nem is kell, csak beugrottak egy kicsit nézelődni, emberek között, tömegben lenni? Jó is az annak, aki szereti.

A vírus biztosan.

Nekem a könyvesbolt fog hiányozni, ezen a héten nem volt időm bemenni. Március 22-én nyitásra ott leszek. Vagy később, ha meghosszabbítják a zárást.

Ez nem apokalipszis, nincs világvége. Ez még nem az.

Csak, ha mi azzá tesszük.

(L.Á.)


'21. 03. 06.

Feliratkozom hírlevélre