Idén is megrendezik online formában a Budapesti Tavaszi Fesztivált – ObudaMost

Húsvét után, április 9–18. között rendezi meg a Budapest Brand Zrt. a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF), amely idén ingyenes lesz, és tíz napon át online formában jelentkezik.

A szervezők ezekkel a színvonalas programokkal és kulturális eseményekkel segítenek a hónapok óta korlátozások között élők számára elviselni a bezártságot, egyben folytatják a felbecsülhetetlen értékű fővárosi fesztivál hagyományát.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 1981 óta az ország egyik legnagyobb és legnívósabb kulturális fesztiválja. A több generáción és politikai rendszeren átívelő összművészeti eseménysorozat 40 éve állít színpadra meghatározó hazai és külföldi előadókat, egyedülálló kulturális színfoltot teremtve a fővárosban. 

A pandémia miatt a fesztivál 2020-ban elmaradt, és bár sokan idén is temették, Budapest újraéleszti a hagyományt. A négy évtizedes múlttal bíró sorozat a város számára kiemelten fontos, hiszen karnyújtásnyira hozza a kultúrát a városban élőkhöz és az idelátogatókhoz.

“Budapest ezekben a nehéz időkben is fontosnak tartja, hogy megőrizze azokat az értékeket, amelyekre büszke lehet, és amelyek összekötik az itt élőket – mondta el Gy. Németh Erzsébet, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. – A Budapesti Tavaszi Fesztivál pedig egy ilyen érték, amire a Főváros vigyáz, és vigyázni is fog, bármilyen ellenszélben kell is kiállnia emellett” – tette hozzá. 

“Célunk, hogy fesztiváljainkkal közelebb menjünk az emberekhez, és olyan élményt adjunk nekik, amitől erőre kapnak a hosszú bezártság után – mondta el Faix Csaba, a fesztivált szervező Budapest Brand vezérigazgatója. – Idén ezt a korlátozások idején úgy tudjuk megtenni, hogy az egész fesztivált streameljük, és bárki ingyen megnézheti az otthonában, ahová sajnos már túl régóta be vagyunk zárva.”  

Az online megvalósulás miatt 2021-ben előtérbe kerülnek a vizuális tartalmak. A szervezők minden nap egy “highlight” eseménnyel készülnek, ami méltó módon merít a fesztivál 40 éves hagyományaiból. Ezeket mai, aktuális kísérőrendezvények egészítik ki, összekapcsolva a múltat a jelen irányaival. Az idei fesztivál így egyfajta virtuális, retrospektív tárlata lesz az elmúlt évtizedeknek, miközben friss eseményeket és élményeket kínál a képernyő előtt ülőknek.

Minden előadás ingyen követhető lesz az online felületen. 

A pontos programokat később, az eseménysorozat indulása előtt jelentik be a szervezők. 

A rendezvény pontos dátuma pedig, 2021. 04. 09–18.

Forrás: obuda.hu


'21. 03. 03.

Feliratkozom hírlevélre