Király, te tetted ezt! – ObudaMost

Belföld Egészség

Király, te tetted ezt!

Ezekben az órákban omlik össze a magyar egészségügy

Miközben egy éve nyakig járunk a koronavírus-járványban, a magyar kormány elérkezettnek látta az időt, hogy – dacára a segélykiáltásoknak és a józan észnek – tovább nehezítse az egészségügyi dolgozók helyzetét. Azokét az emberekét, akik így is erőn felül teljesítve, belerokkanva az erőfeszítésbe küzdenek a kórházakban – értünk.  Nincs is alkalmasabb időpont erre, mint egy világjárvány, nem igaz?

Ma éjfélig kell(ene) aláírni az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. Komplett kórházi osztályok jelentették be az ellenállást, a szegedi klinika háromszáz orvosa szervezkedett az aláírás ellen, a budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztálya pedig „lekapcsolja a villanyt”.

Tényleg nem lehetett ezzel várni? Most volt itt az ideje, amikor az egészségügy amúgy is túlterhelt?

Aki megbetegszik, azt meg fogjuk gyógyítani. Tizenötezer halálos áldozata van már a járványnak.

Minden tiszteletem azoké, akik nem írják alá a szerződést. Mert nem lehet az utolsó bőrt is lehúzni az emberekről, és nem lehet a végtelenségig visszaélni azzal, hogy gyógyítani akarnak.

És minden tiszteletem azoké, akik aláírják, mert a vállukra vesznek egy olyan terhet, amit nem fognak elbírni. Amit képtelenség elbírni.

Hősök vagytok egy őrült háborúban.

Az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(L.Á.)


'21. 03. 01.

Feliratkozom hírlevélre