Beoltották – ObudaMost

Orbán Viktor megkapta a vakcinát

Most az van, hogy megint nem értem a maga teljességében a dolgokat.

Ugye, azt mondta a miniszterelnök, hogy ő kivárja majd a sorát, akkor fogják beoltani, amikor az oltási terv szerint (amiről szintén nem tudjuk, hogy micsoda) ő jön. Nézzük meg ezt a problémát közelebbről.

Ott kezdem, hogy szerintem egy miniszterelnök ne akarjon álruhás Mátyás királyként elvegyülni a nép között, ne vágjon fel vele, hogy ő egy közülünk, s majd oltják, amikor oltják. A miniszterelnök az elsők között kapja meg a vakcinát, mert ő képviseli az országot, diplomáciailag utazik ide-oda (most nem a (nem) kormányzati repülővel történő magánutakra gondolok, hanem a valóban hivatalosakra), ne veszélyeztesse az egészségét, ő felel mindenért, isten ments, hogy valami baja legyen, és Semjén Zsolt vegye át a helyét, ha csak egy napra is. De ez csak magánvélemény.

Aztán jön az, hogy az általunk ismert, amúgy nem igazán létező, de legalábbis kommunikált oltási terv szerint a fiatalabb (hatvan alatti) korosztályból először azokat oltják be, akiknek valamilyen krónikus betegségük van. Mi baja a miniszterelnöknek? Hiszen kivárta a sorát.

Aztán itt van az, hogy ő (is) kínai vakcinát kapott. Na, akkor nagy a baj, mert azzal gyakorlatilag sehová nem lehet utazni, legalábbis egyelőre. Most mi lesz a diplomáciával? Hopp, rá nyilván nem vonatkozik ez a korlátozás.

De az egészben az a legjobb, hogy bepillantást nyerhettünk a miniszterelnök ruhatárába. Van neki ez az oltásos pólója, a képek tanúsága szerint ezt viselte akkor is, amikor az influenza elleni oltást kapta.

Biztos kabalából.

(L.Á.)


'21. 02. 28.

Feliratkozom hírlevélre