Egy emu kószált hétvégén a Róka-hegyen – ObudaMost

Egy emu sétálgatott a Róka-hegyen a hétvégén, írta a 444.hu egyik olvasója, Flóra.

A madár valószínűleg megszökött a gondozójától. Flóra a hatóságokat is riasztotta, azonban az Állatkert a Nemzeti Parkhoz, a Nemzeti Park az önkormányzathoz, az önkormányzat a közterület-felügyelethez, a közterület-felügyelet pedig a Maugli Állatvédő Egyesülethez irányította őt – írja a lap.

<3

Közzétette: Maugli Állatvédő Egyesület – 2021. február 21., vasárnap

Az emut végül az állatvédők befogták:

“Túrázók egy csapata figyelt fel egy cseppet sem tájba illő jelenségre. Az Ürömnél lévő Rókahegyi bányánál egy emu ácsorgott látszólag zavartalanul. Mire mi és a sereg odaértünk, már persze sehol nem volt a tollas szökevény, így bő egy óra keresés után úgy gondoltuk, feladjuk a kutatást, legfőképpen azért, mert egy áthatolhatatlan erdős rész felé vette az állat az irányt. Gyerünk vissza a kisállatkertbe! Majd a telefon újra csörög ! Megvan az emu ! Padlógáz és vissza Üröm … és valóban ott állt az emu.

A helyi természetvédelmi őrök sikeresen lekötötték a figyelmét egy kis pogácsa segítségével ! A teljesen szelídnek tűnő állatot a maga megszokott kifutójában biztos nem lett volna nehéz irányítani, viszont a szabadban egy menekülni akaró 170 centis akár 60 kilós futómadár elfogása finoman szólva sem egyemberes feladat és akkor még nem is említettem a brutális erős lábakat 4-5 centis karmokkal a végén … Tehát nem meglepő, hogy négy embernek ez közel negyed óra bírkózást jelentett, mire az emu szállításra készen a kocsiba került (persze itt is szigorú felügyelettel közvetlen mellette). Oké…irány vissza Szentendrére. Az új vendéget a nandu kifutóban helyeztük el, amíg a gazdája nem jelentkezik.

Az emu gazdájával már felvettük a kapcsolatot és úgy tűnik, holnapra elkészül a logisztikai terv a hazaszállítására” – olvashatjuk a Maugli Facebook-oldalán.

Forrás: 444.hu


'21. 02. 22.

Feliratkozom hírlevélre