Az ígéret szép szó – ObudaMost

Vakcinaszállításban is

Brüsszel miatt akadozik a koronavírus elleni oltás, nem küldték a megígért mennyiségű oltóanyagot. Mint azt a miniszterelnök megmondta, nincs időnk várni az EU-ra, ezért a fürkészek és portyázók (jelentsenek ezek a szavak bármit is) lesben állva, kilövésre készen felszednek minden vakcinát, ami leesik a teherautóról (valaki magyarázza meg a főnöknek, hogy ez mit jelent), ráadásul kormányzati szinten is teljesen készen állunk, ezért rendeltünk egy csomó kínai és orosz vakcinát, kell a darabszám, hogy újraindítsuk a gazdaságot. Azzal nincs időnk törődni, hogy ezt a két vakcinát engedélyezte-e bárki is Európában, jó lesz, mert kell.

Nos, én nem értek a vakcinákhoz, lehet, hogy az orosz is jó (úgy legyen), de az oltóanyag nem cukorka, hogy kipróbáljuk, legfeljebb nem ízlik. De maradjunk az eredeti témánál, azért nincs oltás, mert Brüsszel. Pedig megígérték. Bezzeg az oroszok, azok küldik. Na ugye.

A propaganda hatásos dolog, a számok viszont nagyon makacs dolgok. Matekkal egyszerűen, vita nélkül leírható számos dolog. Például az, mennyi vakcina érkezett az országba.

Astra Zenecából 88 ezer darab volt a küldési tervben, de csak 83 ezer jött meg eddig. Vagyis 6 százalékkal küldtek kevesebbet. Eget rengető! A Szputnyik V vakcinából az ígért 600 ezer darabhoz képest 145 ezer érkezett, vagyis az ígért mennyiség 24 százaléka. Ez meg nyilván rendben van. Csak az a fránya matek ne lenne.

Értjük, hogy Brüsszel rossz, az orosz medve pedig jó barát, de talán ne tessék kockára tenni azt a kis bizalmat is, ami még megvan bennünk.

Mi csak szeretnénk végre magunk mögött tudni ezt a járványt.

(L.Á.)


'21. 02. 20.

Feliratkozom hírlevélre