Befejeződtek Óbudán a csatornázási munkák – ObudaMost

2020 decemberében befejeződtek a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében kerületünkben folyó csatornázási munkálatok. Az átadás-átvételt követően a szennyvízhálózatra való csatlakozást a tulajdonosoknak kell igényelniük.

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt célja az évtizedes szennyvízprobléma megoldása Budapest korábban csatornázatlan területein, köztük a III. kerületben is. Az átfogó beruházás eredményeként az eddig ellátatlan területeken is kiépül a szennyvízhálózat, az összegyűjtött szennyvíz pedig a fővárosi szennyvíztisztító telepekre kerül, ahol a legkorszerűbb eljárásokkal tisztítják meg.

A szennyvízhálózat kiépítésével fővárosi családok tízezreinek élete válik tisztábbá, egészségesebbé és komfortosabbá, mert szennyvizük az elavult emésztők, szikkasztók, derítők helyett környezetbarát módon lesz elvezetve.

A projekt első szakasza 2015-ben, míg a második szakasz 2020-ban zárult. Az első szakaszban a III. kerületben több mint 18 ezer folyóméter új csatornahálózatot építettek ki, ez 1068 kerületi háztartást kapcsolt rá a budapesti szennyvízhálózatra.

A most lezárult második szakaszban további 30-32 km csatorna megépítésével 1500-2000 ingatlan csatlakozhat Budapest szennyvízhálózatához.

Az új lakossági szennyvízcsatornák megépítése mellett a projekt keretében sor került a meglévő csatornák rekonstrukciójára, valamint a III. kerület Zsófia utca, Aranyvölgy utcai főgyűjtő kiépítésére is.

Az átadott új szennyvízcsatornák listáját ezen a linken lehet megtekinteni.

Forrás: obuda.hu


'21. 01. 27.

Feliratkozom hírlevélre