A Médiatanács felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását – ObudaMost

A hírről beszámoló Media1 szerint ez nem jelenti azt, hogy a Klubrádió február 14-e után is sugározhat a frekvencián.

Felfüggesztette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a budapesti FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia használatára vonatkozó pályázat lebonyolítását kedden – írja a Media1. Ezen a frekvencián sugároz a Klubrádió.

A lap értesülése szerint a Médiatanács azért szünetelteti a pályázati eljárást, mert fellebbezés érkezett hozzá a vélt jogsértéseire hivatkozva. Ilyen körülmények között a pályáztatás nem folytatható, mivel a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását. A pályázati eljárás a várhatóan bíróságra kerülő jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat.

A Klubrádió korábban kérte a február 14-én lejáró jogosultsága meghosszabbítását, a Médiatanács azonban adminisztratív hibákra hivatkozva elutasította, és kiírta a pályázatot.

A Media1 szerint az eljárás felfüggesztése nem jelenti azt, hogy a Klubrádió február 14. után tovább használhatná a frekvenciát, amelyért hárman versenyeztek. A Médiatanács nemrég úgy döntött, hogy a Klubrádió két riválisát kizárja, az egyik, a Spirit FM korábban fellebbezett emiatt.

Forrás: media1.hu


'21. 01. 20.

Feliratkozom hírlevélre