Karakas Hedvig és Szoboszlai Dominik az év sportolója – ObudaMost

Taroltak a focisták a gálán, díjazták a labdarúgó-válogatottat és a szövetségi kapitányt, Marco Rossit is.

A férfiaknál a labdarúgó Szoboszlai Dominikot, a nőknél a cselgáncsozó Karakas Hedviget választotta meg a 2020-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). Szoboszlai személyében először nyert futballista év sportolója díjat.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig – akárcsak tavaly – a Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic által alkotott női teniszpáros. Az edzők között a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az olasz Marco Rossi kapta a legtöbb szavazatot.

A fogyatékos sportolók versengésében a szervátültetett Berente Judit bizonyult a legjobbnak.

Az év sportpillanata Szoboszlai Dominik gólja lett, amit az Izland elleni pótselejtezőn szerzett. A MSÚSZ-életműdíjat Keleti Ágnes (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka kapta. Az év E-sportolója Bereznay Dániel (Formula-1), míg az év szabadidős sporteseménye a Streetball Challenge Hungary lett.

A 63. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki, a díjátadóra a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül került sor.

Forrás: MTI


'21. 01. 12.

Feliratkozom hírlevélre