Szájer József visszaadja diplomata-útlevelét – ObudaMost

A botrányba keveredett egykori fideszes EP-képviselő teljesen eltűnt a nyilvánosság elől: nem látták sem Brüsszelben, sem Budapesten.

Önként visszaküldi a diplomata-útlevelét Szájer József egykori fideszes EP-képviselő, aki korábban az ereszcsatornán át próbált elmenekülni egy általa “házibulinak” titulált brüsszeli partiról. A diplomata-útlevél visszaadásáról a Blikk írt, miután sokadik kérdésükre a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette azt. A tárca azt ugyanakkor nem közölte, ez pontosan mikor történhet meg, de a válasz alapján feltehetően a közeljövőben.

A diplomata-útlevél visszaadásával Szájert többé nem illeti meg a diplomáciai mentesség, ami azt is jelenti, hogy a belga hatóság lefolytathatja azt az eljárást, amit kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indítottak a Fidesz volt EP-képviselője ellen. Szájer már a vele kapcsolatos botrány kipattanásakor tagadta, hogy a táskájában talált drog az övé lenne.

A belga ügyészség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott további tájékoztatást a volt fideszes ügyében, de a napilap emlékeztetett rá: kábítószerrel való visszaélés miatt 3 és 5 év közötti szabadságvesztést, illetve 8 ezertől 800 ezer euróig terjedő pénzbüntetést is kiróhat rá a belga bíróság.

Blikk arról is ír, hogy Szájer József mostanra teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, nem látták sem Brüsszelben, sem Strasbourgban, de még Budapesten sem. A politikus már kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit, de a közvetlen kollégái azt nem árulták el, hogy ezt személyesen tette-e.

Forrás: blikk.hu/hvg.hu


'21. 01. 05.

Feliratkozom hírlevélre