Mikor jöhet a kéményseprő hozzánk? – Mutatjuk a kerületünkben lévő időpontok listáját – ObudaMost

Január és március között kerül sor kerületünkben a kémények ellenőrzésére. A FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően végzi tevékenységét.

A háztartások komfortjához hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet és a meleg víz használatának biztosítása. Az ezt biztosító épületgépészeti berendezések használata – más háztartási gépekéhez hasonlóan – rejt magában bizonyos kockázatokat.

A háztartási tüzelőberendezések és a hozzájuk kapcsolódó égéstermék-elvezető berendezések (kémények) használatából fakadó veszélyeket jelentősen csökkenti a rendszeres időközönként végzett, kötelező ellenőrzés. A kéményellenőrzést végző közszolgáltatónak gáztüzelés esetén kétévente egy alkalommal, míg szilárd tüzelés esetén évi egy alkalommal el kell végeznie az égéstermék-elvezetők ellenőrzését és szükség szerinti tisztítását.

Kerületünkben a FŐKÉTÜSZ ezekben az időpontokban végzi a kémények ellenőrzését. Az ütemterv tájékoztató jellegű, az a felmerülő külső körülmények (jogszabályváltozások, táppénzek stb.) tükrében változhat.

A Fővárosi Közgyűlés 2020. december 18-án határozatában döntött arról, hogy Budapest Főváros Önkormányzata és a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. között meglévő közszolgáltatási szerződés hatályát módosítja. Ennek értelmében a közszolgáltatás ellátását a FŐKÉTÜSZ 2021. április 30-ig végzi. A lakossági kémények ellenőrzését 2021. április 30-át követően a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság fogja majd ellátni.

Forrás: obuda.hu


'21. 01. 04.

Feliratkozom hírlevélre