Kerékpárosbarát Település lett Óbuda – ObudaMost

Az önkormányzat a Kerékpárosbarát Munkahely pályázaton is elnyerte a megtisztelő címet.

A 2020-as évben is meghirdette az Innovációs és Technológia Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely Pályázatokat. A pályázat célja, hogy a helyi önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások kerékpározásra ösztönző intézkedéseit, támogató hozzáállását elismerjék, továbbá, hogy a pozitív példák, minták továbbadhatóak legyenek. Óbuda-Békásmegyer önkormányzata mindkét kategóriában elnyertük a megtisztelő címet.

Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020. július 14-én településként és munkahelyként is pályázatot nyújtott be a „Kerékpárosbarát” címre. Összesen 67 munkahely és 46 település közül idén 12 település és 16 munkahely érdemelte ki, hogy egy éven keresztül viselhesse a kitüntető címet. 

Óbuda mellett csak Kiskunhalas városa mondhatja el magáról, hogy mindkét kiírásban győztesként lett kihirdetve. A címet a nyertesek egy évig jogosultak használni.

A kerékpározás az egyik legalacsonyabb helyigénnyel rendelkezik a városi közlekedésben. Rövidebb távokon a leggyorsabb eljutási lehetőséget biztosítja, mert a közlekedési torlódások nem késleltetik a kerekezőket, és parkolóhelyet sem kell keresniük. A biciklizés nagymértékben hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, hatékony eszköze az egészségmegőrzésnek is.

A címet 2020-ban elnyerők listája.

Forrás: OBKF


'20. 12. 28.

Feliratkozom hírlevélre