Mit néztünk idén a Netflixen? – Filmek és sorozatok amiket, ha nem láttál érdemes bepótolnod – ObudaMost

Idén sem maradt el a Netflix év végi összesítője, amelyből kiderül, hogy milyen filmeket és sorozatokat néztünk a legtöbbet 2020-ban. A 2016-óta Magyarországon is jelenlévő felhőalapú szolgáltatásban, a magyarok négy és félszer annyit filmeztek, mint tavaly. Összegyűjtöttük mivel töltöttük ezt a rengeteg időt.

A Netflix adatai szerint, legnagyobb számban a drámákat néztük. Ami nem meglepő, hiszen a Vezércsel, a Barbárok és a Korona egyaránt megtalálható a legnézettebb top 10-es filmek és sorozatok listáján Magyarországon.

Az elsősorban gyermekeknek szánt tartalomra is rengeteg idő jutott. A tavalyi évhez képest közel hatszor több időt töltöttünk el mese nézéssel. A Jurassic Park: Krétakori tábor, az Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz, a Lunaria – Kaland a Holdon, a Táncra fel! és a DJ Hamupipőke című alkotások nagyban hozza járultak ehhez. A felnőtteknek szóló mesefilmek és animék között is akadtak olyanok, amelyeket sokat néztünk, például a Ghibli stúdió remekei ugyanúgy, mint a Zeusz vére című sorozat.

A drámák mellett a legszívesebben idén a vígjátékokat néztük. Lehetett azaz Adam Sandler féle Gyagyás Gyilkosság és a Sherlock Holmes hugára összpontosító Enola Holmes.Együtt szorítottunk azért, hogy Emily megtalálja a helyét Párizsban az Emily in Paris című sorozatban és sokat nevettünk a Steve Carell főszereplésével játszódó Űrhadosztályban.

A Netflix közleménye szerint egész évben versenyzett egymással jobb helyezésért az akció és a thriller. Mindkét kategóriában olyan nagyszerű filmeket láthatunk, mint a Remélem legközelebb sikerül meghalnod, amely nem csak, hogy magyar készítésű film de rendkívül közkedvelté is vált a streamingszolgáltató oldalán. A kategóriát azonban magasan A nagy pénzrablás című spanyol akció sorozat vitte el, amit a Netflix vásárolt fel 2017-ben és azóta a Netflix legnézettebb saját gyártású sorozatává nőtte ki magát. Emelett még nagy népszerűségnek örvend az Esernyő Akadémia, a Veszélyes hazugságok, Spenser az igazság nyomában és a 6 Underground – Hatan az alvilágból.

Közel nyolcszor több időt töltöttünk idén romantikus filmek nézésével mint, tavaly. Többek között a 365 nap könyv adaptációja lett, a magyarok körében a legnézettebb film. A filmre akkora volt az érdeklődés, hogy nem csak a kategória győztese lett, hanem összeségében ez a film volt, amit a legtöbben néztük meg 2020-ban. A kategóriának voltak még kiemelkedő darabjai például a Csókfülke első és második része, a Miután, a Karácsonyi Hadgyakorlat fiúknak, Utóirat: Még mindig szeretlek, illetve a Karácsonyi cserebere.

A fantázia világában bármi megtörténhet, éppen ezért szeretjük annyira a földtől elrugaszkodott filmeket is. Izgalmas világba csöppenhettünk idén a természetfeletti erővel megáldott fiatal tündérlány, Nimue története (Cursed: Átkozott) révén, megismerhettük a mágikus kulcsok történetét a Kulcs a zárját című sorozattal, és téren-időn utaztunk keresztül A Király: Örök uralkodó eseményeit követve. Emelett sok időt tölthetünk a varázslók világában is, a Harry Potter filmeket nézve, vagy bekapcsolódhatunk egy szörnyekkel teli világba, Andrzej Sapkowski, Vaják című regénye alapján készült sorozat adaptációval.

Az összes többi ország közül Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a Netflix dokumentumfilmjei iránti érdeklődés, ötször annyi időt töltöttünk ezek előtt ismeretbővítés céljából. Messze a legnézettebb a Joe Exotic elképesztő történetét bemutató Tigrisvilág, és a Michael Jordan által vezette Chicago Bulls-ra épülő Last Dance dokumentum sorozat lett. Emelett sok időt töltöttünk, David Attenborough sorozataiban gyönyörködve, vagy épp a közösségi média veszélyeit körbe járó Társadalmi dilemmát nézve. Nagyon népszerű emelett a Forma-1 kulisszái mögé betekintést engedő Formula 1: Hajsza a túlélésért, ahogy a Zac Efron világjáró műsora is.

Összeségében a tíz legnézettebb film listája Magyarországon:

 1. 1. 365 nap
 2. 2. Harry Potter és a Bölcsek köve
 3. 3. Gyagyás Gyilkosság
 4. 4. 6 Underground – Hatan az alvilágból
 5. 5. Társadalmi dilemma
 6. 6. Táncra fel!
 7. 7. Harry Potter és a Titkok Kamrája 
 8. 8. Csókfülke
 9. 9. Csókfülke 2
 10. 10. Enola Holmes

A tíz legnézettebb sorozat Magyarországon:

 1. 1. A nagy pénzrablás
 2. 2. Esernyős Akadémia
 3. 3. Lucifer
 4. 4. The Last Dance
 5. 5. Vezércsel
 6. 6. Emily Párizsban
 7. 7. Szexoktatás
 8. 8. Vaják
 9. 9. A korona
 10. 10. Cursed: Átkozott

'20. 12. 26.

Feliratkozom hírlevélre