Az öt legjobb karácsonyi film, ami ünnepi hangulatba varázsol – ObudaMost

Az ünnepek alatt a készülődés követően, egy kiadós vacsora után nincs is jobb, mint lekuporodni a kanapéra és megnézni egy karácsonyi filmet a szeretteiddel. Ezért mi összegyűjtöttük 5 + 1 karácsonyi filmet, amit az egész család imádni fog.

1. Az élet csodaszép (1946)  

Karácsony este George Bailey lába alól kicsúszik a talaj. Az általa vezetett kisvárosi takarékpénztár a csőd szélén áll, ő pedig úgy érzi, értelmetlen az élete, és az öngyilkosság az egyetlen kiút. Az égben felfigyelnek a kétségbeesett emberre, és egy szárnyaira vágyó angyal kapja a “nagyfőnöktől” azt a nemes feladatot, hogy hozza rendbe a dolgot. Clarence, a mennybéli küldött sajátos módszert alkalmaz: megmutatja, milyen sivár hellyé lett volna a város Bailey áldozatos tevékenysége nélkül. A tanulság egyértelmű: az élet szép, és élni igenis érdemes.

2. Reszkessetek betörők (1990)

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.

3. Mi a manó (2003)

Az árva Buddy (Will Ferrell) az Északi-sarkon nevelkedett, a Mikulás főmanójának felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja igazi apját, Waltert (James Caan), aki New Yorkban él a családjával, és mit sem sejt a srác létezéséről. Az első találkozás viszont fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa.

4. Igazából szerelem (2003)

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

5. A Grincs (2000) 

A naplopók közül is az igazi ünnepnaplopók a legveszélyesebbek. Létezik egy varázslatos városka, ami egy hópehelyben található. Kifalván él a Ki család. Nem túl szépek, az biztos, viszont szimpatikusak a maguk módján. Csak kicsit túl anyagiasak. Imádják az ünnepeket, ez csak természetes. Legfőképpen a karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a karácsony nem tetszik. Ő a Grincs (Jim Carrey), egy titokzatos, fel-felbukkanó városlakó. A Grincs egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőnek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Ám Cindy (Taylor Momsen), a Ki család legkisebb tagja őszinte barátsággal közeledik hozzá, és meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után viszont a Grincs tényleg egy az egyben ellopja a karácsonyt.

+ 1 Karácsonyi lidércnyomás

Az Ünnepek Birodalmában Rosszcsont Jack uralkodik. Halloween város polgármestereként a frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van a fárasztó elfoglaltságból, az egyre unalmasabb rémisztgetésből. Amikor hírét veszi az elbűvölő Karácsonyvárosnak, megérlelődik benne a gondolat, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét. Ám a legjobb tervbe is hiba csúszhat. Hiába teszi el az útból a Mikulást, rá kell jönnie, hogy a helyettesítése nem gyerekjáték. A megszokott ajándékok helyett nem semmi meglepetések várják a gyerekeket a karácsonyfa alatt.

Nektek mi a kedvenc karácsonyi filmeteket, írjátok meg nekünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!


'20. 12. 23.

Feliratkozom hírlevélre