Az ügyészség szerint Szájer hátizsákjából került elő a drog – ObudaMost

Kedd délután közleményt adott ki a brüsszeli ügyészség a pénteki bulival kapcsolatban, ami a belga sajtó értesülései szerint egy szexparti volt, és amelyen diplomaták mellett egy magyar EP-képviselő is jelen volt – írja a 444.hu.

A brüsszeli ügyészség tájékoztatása szerint azért adnak ki közleményt, mivel sok megkeresést kaptak a nap folyamán. Mint írják, péntek este fél 10 táján kaptak bejelentést a szomszédoktól, hogy egy Steenstraat-i helyiségben valószínűleg megsértik a járvány miatt elrendelt gyülekezési szabályokat. 

A rendőrség a helyszínen nagyjából 20 embert talált, közülük ketten igazolni tudták diplomáciai mentességüket. Közben azonban egy járókelő jelezte a rendőrök felé, hogy látott valakit az ereszcsatornán leereszkedni. A járókelő azonosította a férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg megsérült. 

A férfi hátizsákjából kábítószer került elő, és nem volt nála semmiféle személyazonosító irat. A rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi egy diplomataútlevél segítségével azonosította. A közlemény az 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként azonosítja a férfit.

A közlemény szerint a buliban megjelentek esetében a koronavírus miatt elrendelt szabályok megsértése miatt vettek fel jegyzőkönyvet, míg S. J.-t a kábítószerekre vonatkozó törvények megsértésével is megvádolhatják.

Szájer József korábban közleményt adott ki, amelyben elismerte, hogy ő szerepel a hírekben. Kalandos menekülsési kísérletéről ről azonban nem számol be, ahogy arra sem tér ki, hogy a belga sajtó egyértelműen egy 25 férfi részvételével zajló orgiáról írt, nem pedig házibuliról, ahogy ő. Kitért viszont arra, hogy a rendőrség által talált extasy nem az övé. Ehhez képest új fejlemény, hogy az ügyészség szerint a kábítószert nem a helyszínen, hanem az azóta lemondott EP-képviselő hátizsákjában találták meg.

Szájer elismerte, hogy részt vett a brüsszeli “házibulin”

A drog nem az övé volt és elnézést kér, amiért megszegte a kijárási korlátozást. A 25 férfi részvételével zajló orgiáról és az ereszcsatornáról nem tett említést. „A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség…

Korábbi cikkünk a brüsszeli orgián történt rajtaütésről:

Drogokat és egy magyar EP-képviselőt is találtak a brüsszeli orgián

Péntek este a brüsszeli rendőrség egy 25 fős szexpartin ütött rajta egy belvárosi pincében, a Rue des Pierresnél. A főleg férfiakból álló csoportot a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg – írja a 444.hu. Belga lapértesülések szerint egy magyar EP-képviselő – aki azóta lemondott – az ereszcsatornán függeszkedve próbált menekülni.


'20. 12. 01.

Feliratkozom hírlevélre