SZFE – Bodolay Géza felel majd az egyetem színházi képzéseiért – ObudaMost

Bodolay Géza rendező lett a Színház és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének vezetője, már alá is írta egyéves szerződését, azaz a következő egy évben ő felel az egyetem színházi képzéseiért – számol be a HVG.

Bodolay a 2018-ban kinevezett Bagossy Lászlót váltja ebben a pozícióban, akinek 2021-ig még élt volna a megbízatása, ám ő idén augusztus 31-én az egyetem új kuratóriuma és autonómiájának korlátozása miatt lemondott.

Bodolay Géza maga is kétszeres SZFE-diák: színházrendezőként is végzett, és doktori fokozatot szerzett az egyetemen, évekig rendezett Szegeden, a Nemzeti Színházban, Kecskeméten ó, Szegeden főrendező is volt, tavaly pedig a PIM-hez tartozó Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója. Az SZFE új vezérkarában Sára Balázs operatőr-rendezőhöz csatlakozik, akit az új kuratórium az SZFE Film- és Médiaintézetének élére nevezett ki. A lap rákérdezett Bodolay Gázánál, hogy mik a tervei az SZFE körüli indulatok és tiltakozások rendezésére, válasza szerint

a helyzetet szerencsére nem nekem kell pacifikálni, hanem a békétleneknek egymással, az én feladatom ugyanaz lesz, mint kiváló elődeimé: az egykori színházi ‘tanszak’ – a bolognai rendszer óta: ‘intézet’ megszervezése és vezetése.

Forrás: hvg.hu

Folytatják a sztrájkot az SZFE dolgozói

Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy jogszerűen sztrájkolnak, folytatják a munkabeszüntetést az SZFE dolgozói, addig amíg a fenntartó nem tárgyal velük. Az SZFE sztrájkbizottságának csütörtöki online sajtótájékoztatóján elhangzott: a Fővárosi Törvényszék a múlt héten megállapította, hogy követeléseik jogszerűek. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában viszont új eljárásra utasította a Fővárosi Törvényszéket eljárásjogi okok miatt.


'20. 11. 26.

Feliratkozom hírlevélre