Orbán: Küzdünk az iskolákban és az óvodákban, hogy ne kelljen őket bezárni – ObudaMost

Az operatív törzs hétfő reggeli ülése után posztolt Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök. A videóban arról beszél, hogy rögzítették a járvány hétindító adatait.

Küzdünk az iskolákban és az óvodákban, hogy ne kelljen őket bezárni

— mondta a kormányfő. Hozzátette: múlt héten az oktatási rendszer derekasan állta a próbát és „jó reményeink vannak, hogy ez ezen a héten sem változik”.

A legnagyobb akció ezen a héten a célzott tesztelés megindítása, ez tömeges lesz, 47 ezer fő dolgozik szociális intézményekben és 191 ezer fő oktatási intézményekben. A tesztelés önkéntes, de biztosan sokan fognak jelentkezni. Hogy a teszteket le tudjuk venni, ehhez kettőezer egyetemi hallgatót is munkába állítottunk, akik már pénteken megkezdték a munkájukat. Nekik ezúton is szeretnék köszönetet mondani

— fogalmazott Orbán Viktor.

Ma kezdődik az iskolai tesztelés

Hétfőtől kezdődik a tanárok, az óvodai és bölcsődei dolgozók tesztelése. A részvétel önkéntes. A Pedagógusok Szakszervezete minden pedagógust arra kér, vállalják a tesztet, mert ez a közös érdekük. Szeretnék, ha például az iskolai portásokat és a takarítókat is tesztelnék. A minisztérium úgy reagált: azokat is tesztelik, akik közreműködnek a nevelő-oktató munkában.


'20. 11. 23.

Feliratkozom hírlevélre