A Vasas két góllal győzőtt a Dorog ellen – ObudaMost

A Dorog nyeretlenségi, és a Vasas veretlenségi szériája is tovább folytatódik, miután az angyalföldiek vasárnap kora délután kétgólos győzelmet arattak a bányászvárosban. A végeredmény már az első félidőben kialakult, Radó András mellett Feczesin Róbert talált be.

Eltérő szájízzel várhatta a Dorog és a Vasas együttese a vasárnapi találkozást, hiszen szeptember 27-e óta előbbi nem nyert, utóbbi nem veszített bajnoki mérkőzést. A pandémia mindkét csapat háza táján felütötte fejét, ami a bányászvárosi kezdőcsapatban hat változtatást is eredményezett, míg a vendégeknél először kapott lehetőséget a szeptemberben igazolt Otigba Kenneth.

Kisebb dorogi lehetőségekkel indult a mérkőzés, vezetést mégis az angyalföldiek szereztek, mindössze hat perc elteltével Radó András szép szóló végén talált Mursits Roland kapujába (0–1). A vendégek fokozatosan átvették az irányítást, amely idővel helyzetekben is megmutatkozott, Feczesin Róbert fejese a kapufán csattant, míg Pátkai Máté és Balajti Ádám lövése is egy bevetődő védőről vágódott le. A korábban a dorogiakat is irányító Schindler Szabolcs jól megszervezte csapata védekezését, így a bányászvárosiak csak elvétve tudtak a védelem mögé kerülni, s a légteret is uralták a Vasas játékosai. A legnagyobb hazai lehetőséget a félidő derekán jegyezhettük fel, Jova Levente hibája után a hosszú oldalon érkező Tóth Barnabás az oldalhálóba lőtt. Három perccel a szünet előtt a vendégek Feczesin Róbert révén második nagy helyzetüket is gólra váltották, így kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (0–2).

A második játékrészben a Vasas már elsősorban előnye megtartására, és a biztos védekezésre koncentrált, a Dorog pedig hiába küzdött becsülettel, játékából hiányzott a gólszerzéshez szükséges átütőerő. A játék képe alapján az angyalföldiek álltak közelebb az újabb találathoz, Silye Erik és Feczesin Róbert összjátéka után utóbbi lövését a kapu előterében blokkolták, majd Otigba Kenneth csúsztatását kellett fognia Mursits Rolandnak. A túloldalon a csereként beállt Girsik Áron megmozdulásai jelentettek némi veszélyt, de csodát a romániai támadó sem tudott tenni, így a Vasas a lefújásig megőrizte kétgólos előnyét. Ezzel mindkét csapat sorozata tovább folytatódik, aminek vélhetően a fővárosban örülnek jobban.

Forrás: nemzetisport.hu

Hatodik mérkőzése veretlen a TVE labdarúgó csapata

A labdarúgó NB III nyugati csoport 19. fordulójában a kilencedik helyen lévő Bicskei TC, egy gólos vereséget szenvedett a III. Kerület TVE csapata ellen, amely így megőrizte a tabella első helyét és hat meccsesre duzzasztotta veretlenségi szériáját. Az első félidőben mind két csapat védőmunkája kiváló volt, ugyanis egyik klub csapata sem tudott mezőnyfölénybe kerülni.


'20. 11. 22.

Feliratkozom hírlevélre