Folytatják a sztrájkot az SZFE dolgozói – ObudaMost

Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy jogszerűen sztrájkolnak, folytatják a munkabeszüntetést az SZFE dolgozói, addig amíg a fenntartó nem tárgyal velük.

Az SZFE sztrájkbizottságának csütörtöki online sajtótájékoztatóján elhangzott: a Fővárosi Törvényszék a múlt héten megállapította, hogy követeléseik jogszerűek. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában viszont új eljárásra utasította a Fővárosi Törvényszéket eljárásjogi okok miatt.

A törvényszék az új eljárást lefolytatta és a sztrájkolóknak adott igazat, ezért a sztrájkot folytatják. Mint ismertették, az elsőfokú bíróság megvizsgálta az október 1-jén kezdődött rendes sztrájkot, megállapította, hogy volt gazdasági és szociális cél, így jogszerűen sztrájkolhatnak a dolgozók.

Kiemelték azt, hogy úgy sztrájkolnak, hogy közben vigyáznak arra, nehogy emiatt kárt szenvedjenek a hallgatók.

Elhangzott az is, hogy sztrájkbizottság ötven napja hiába kéri, hogy kezdődjenek meg a tárgyalások jogszerű követeléseikről, ezért csütörtökön küldött levelében ismét felszólította a fenntartót és a munkáltatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat az SZFE sztrájkbizottságával.

Forrás: MTI

Áttérhetnek a tanárok a digitális oktatásra, ha van krónikus alapbetegségük

A heti tesztelést még szervezik, de arról már döntött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy a krónikus betegségben szenvedő pedagógusok átállhatnak digitális oktatásra. Ezt az intézményvezetőjüknél kell kérvényezniük. A Pedagógusok Szakszervezete örül a döntésnek, de véleményük szerint sok helyen az iskolaigazgatók ebbe nem mennek majd bele, mert túl sok tanár maradna otthon, és ez akadályozná az…


'20. 11. 19.

Feliratkozom hírlevélre