Maradnak az írásbeli felvételi vizsgák az iskolákban – ObudaMost

A vizsgákat az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg január 23-án.

Az idén 535 középiskola, az intézmények 48 százaléka jelezte igényét, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeli vizsgákon. Ebből 520 a kilencedik évfolyamra hirdetett felvételit, míg 92 a hat-, és 66 a nyolcévfolyamos gimnázium – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

A vizsgákra december 4-ig kell jelentkezni. A hivatal honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolák adatait, valamint azt az elektronikus keresőfelületet, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók. A vizsgákat az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg január 23-án.

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak majd a 2021/2022-es tanévben, és megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkezőket.

Forrás: nepszava.hu

Az iskolák bezárásában nem követjük az osztrák példát

Zárják be az összes iskolát – ezt követeli a kormánytól a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Szerintük ha a miniszterelnök Ausztriát tekinti követendő példának, akkor az iskolák ottani bezárása után, itthon is így kellene eljárni. Az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint ezzel a lépéssel rengeteg egészségügyi dolgozó esne ki a munkából.


'20. 11. 16.

Feliratkozom hírlevélre