Az SZFE hallgatói folytatnák az ellenállást – ObudaMost

Új helyzetet teremtett Orbán felsőoktatással kapcsolatos járványügyi bejelentése

Éjszaka ugyanis felröppent a hír, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfő este megszavazták, feladják a hónapok óta tartó blokádot – írta meg több egyetemi forrásra hivatkozva a Telex. Ezt azzal indokolták, hogy a hallgatók úgy érzik, a tegnap meghozott újabb koronavírus-rendeletek miatt nincs lehetőségük a továbbiakban is fenntartani a blokádot, hiszen a döntés nemcsak a középiskolákat, hanem az egyetemeket és a kollégiumokat is érinti.

Az egyetem hallgatói erre reagálva ma reggel közleményt adtak ki, melyben azt írják:

természetesen a hatályba lépő járványügyi rendelkezések bennünket is érintenek, ám a sajtóértesülésekkel szemben az ellenállás folytatásának lehetőségeiről bázisdemokratikus fórumunk keretei közt jelenleg is vitázunk, követeléseink ugyanis továbbra sem teljesültek.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Bővebb infót holnap délutánra ígértek, amikor sajtótájékoztató keretében ismét válaszolnak a további kérdésekre az Egyetem Vas utcai épülete előtt.

14 éves kortól jön a digitális oktatás

Nagyot fordult a kormány hozzáállás az iskolák bezárásához péntekről hétfőre. A középiskoláknak és az egyetemeknek is át kell térniük az online oktatásra – többek között ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt. Arról is beszélt, hogy az általános iskolákban, óvodákban és bölcsődékben dolgozókat hetente tesztelni kell.


'20. 11. 10.

Feliratkozom hírlevélre