Folytatják az SZFE oktatói a tanítást – ObudaMost

Hiába próbálja a kuratórium felfüggeszteni az oktatást , az SZFE oktatói folytatják a tanítást.

Mindezek ellenére folytatjuk a munkát, amihez jogunk van: tanulni és tanítani akarunk!

Ugyanis nincs valódi indok a fenntartó részéről az oktatás felfüggesztésére – írták közös közleményükben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói, akik vasárnap bejelentették, annak ellenére, hogy a kuratórium felfüggesztette az oktatást, ők folytatják.

A hallgatók és oktatók közleményükkel az egyetem fenntartására létrehozott alapítvány kuratóriuma pénteki oktatás felfüggesztésére regáltak. A felfüggesztést a vezetők többek között azzal indokolták volna, hogy nem érvényesülnek a tűz- és balesetvédelmi szabályok, aggasztóak a higiéniás viszonyok, és mert nem látnak rá az oktatás tényleges folyamatára.

– írják.

Mint írták, felelősen együttműködnek a higiéniás, a tűz- és balesetvédelmi szabályok érvényesítésében az illetékes szakemberekkel, és mindhárom épületben megtörtént a fertőtlenítő takarítás is. Szerintük a tanítás is megfelelő ütemben zajlik, aminek ellenőrzésére rendelkezésre áll minden hivatalos információ.

Szerintük azonban a kuratórium minden jogszerűtlen eszközt megragad, hogy akadályozza az oktatást, ide sorolták az internet lekapcsolását, a termek lezárását, a hallgatók és okatók kitiltatását az őszi szünet ürügyén, és az oktatás pénteki felfüggesztését is.

Forrás: eduline.hu

Nem tudják az SZFE-s hallgatók, mi lesz a félévükkel

Fogalmuk sincs, mi lesz a félévükkel – ezt mondták a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az RTL híradónak. A híradó úgy tudja, a kuratórium szeretné, ha érvényes lenne a félév, ezért hétfőre tárgyalásra várják a diákokat és az egyetem korábbi vezetését. Előzőleg a kormány által kinevezett testület közleményében azt írta, a benn uralkodó tarthatatlan állapotok…


'20. 11. 02.

Feliratkozom hírlevélre