Koronavírus: Az egyetemisták is segítenek a koronavírus-tesztelésben – ObudaMost

Új állomásokat hoznak létre, így ötöd és hatodéves orvos- és fogorvostan hallgatók állhatnak be tesztelni.

Egyre több a koronavírus miatti mintavétel, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte – nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője szerdán.

A Semmelweis Egyetem 120 orvos- és 40 fogorvostan hallgatóját is bevonják a koronavírus-tesztelésbe, áll egy szerdai rektori utasításban. E szerint az operatív törzs a mintavételi kapacitás bővítése érdekében a diákokat is bevonja a munkába. A 120 orvos hallgatónak (amiből 60 fő ötödéves, 60 fő hatodéves), valamint 40 fogorvos hallgatónak (amiből 20 fő negyedéves, 20 fő ötödéves) ez beleszámít a klinikai blokkgyakorlatba. A hallgatók ezidő alatt a tanulmányi kötelezettségek alól mentesülnek, a gyakorlatok pótlását egyenként kell biztosítani – áll az utasításban.

A feladat feltétele az érvényes jogosítvány és legalább két éves vezetési gyakorlat. A hallgatók szállást és étkezést kapnak.

Forrás: MTI

Koronavírus: Lezárták a Szent Margit Kórház sebészetét

A járvány miatt lezárják a sebészeti osztályt, 52 beteg és 21 dolgozó érintett, 12 műtétet kellett lemondani -erősítette meg a kórház a Hvg.hu értesüléseit. Lezárták a Szent Margit Kórház sebészeti osztályát a koronavírus miatt – erősítette meg a kórház az értesülésünket. Mint írták, 52 beteg, 11 nővér és 10 orvos érintett.


'20. 10. 29.

Feliratkozom hírlevélre