Új járatott hozott létre a MÁV Piliscsaba, Óbuda és Rákos között – ObudaMost

Vasárnaptól új járatokat és sűrűbb indulásokat kínál a MÁV Piliscsaba és Rákos között, illetve hétvégi közlekedési rend szerinti napokon Óbuda és Rákos között – közölte a MÁV.

A közlemény szerint, ennek a fejlesztésnek a célja az, hogy az autózásról a közösségi közlekedés felé terelje a budapestieket és a környékén élőket, illetve olcsóbbá és vonzóbbá szeretnék tenni a vasúti közlekedést.

A vasúttársaság azt tervezi, hogy a meglévő, de ki nem használt vonalszakaszokat a személyszállításban nagyobb arányban vonják be. A teszt jelleggel S76-os jelzéssel indított új vonatok, a külső körvasúton hétvégente Óbuda és Rákos között óránként, munkanapokon pedig teljes vonalon, Piliscsaba és Rákos között, fél óránként fognak közlekedni. Ezek a járatok ,az Óbuda-Rákos vonalat, körülbelül 17 perc, a Piliscsaba-Rákos út vonalat 47 perc alatt fogják megtenni. 

A járatok megállnak az Újpalota elnevezésű újonnan átadott megállóhelyen, a Drégelyvár utcai felüljáró közelében, ahonnan a MÁV átszállást biztosít az utasok számára a 7, 7E, 8E, 108E, 133E, 277-es buszokhoz. Így a Piliscsaba felől érkezők, könnyebben és gyorsabban megközelíthetik Budapest különböző területeit, amit más esetben több átszállással és hosszabb eljutási idővel tehetnének meg. A vonatok emelett teljesen új eljutási lehetőséget kínálnak, többek között Kelet-Pest és Óbuda északi része, a Váci úti irodatengely, valamint Budapest belvárosának északi része között.

Fontos információk Mindenszentekre és Halottak napjára

A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) adott ki közleményt, amelyben a Mindenszentek és Halottak napjához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókra hívták fel a figyelmet. A budapesti köztemetők, október 26. és október 28. között 7-18 óráig, emellett október 29. és november 2. között 7-20 óráig lesznek látogathatók. A 10. kerületben található Újköztemető pedig október 23-án is nyitva tart 7…


'20. 10. 26.

Feliratkozom hírlevélre