Fontos információk Mindenszentekre és Halottak napjára – ObudaMost

A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) adott ki közleményt, amelyben a Mindenszentek és Halottak napjához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókra hívták fel a figyelmet.

A budapesti köztemetők, október 26. és október 28. között 7-18 óráig, emellett október 29. és november 2. között 7-20 óráig lesznek látogathatók. A 10. kerületben található Újköztemető pedig október 23-án is nyitva tart 7 és 20 óra között.

A temetőirodák erre az időszakra való nyitvatartása sem változott, idén is hosszabb ideig lesznek látogathatók. Október 24-25. között 8 és 14 óra, október 26-28. között 8 és 17 óra, végül október 29. és november 2. között 8 és 18 óra között lesznek nyitva.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, a Budapesti Temetkezési Intézet által korábban megszervezett közös megemlékezéseket nem tartják meg. Továbbá minden temetőre vonatkozóan, október 31. és november 2. között, tilos a gépkocsiforgalom a temetőkben. Az Újköztemető élvez ez alól egyedüli kivételt, ahol október 23-án illetve az október 31. és november 2. között lévő időszakban is díjmentesen lehet behajtani. Azok az emberek, akik érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkeznek, időkorlátozás nélkül behajthatnak, ha azt a gyalogos és gépjárműforgalom lehetővé teszi.

Az Újköztemetőhöz való könnyű eljutás érdekében, a BTI október 29. és november 2. között, 3 darab kis buszt állít forgalomba, így segítve azon embereknek, akiknek nehézséget okozhat a fővárosi temetőbe való eljutás. Ezek a buszok az előbb  meghatározott időszakban, igény szerint 8 és 17 óra között fognak a közlekedni.

A BTI arra kéri az embereket, hogy a buszok használata és a temetői látogatás során, mindenki tartsa be a kiszabott járványügyi intézkedéseket. Valamint felhívják a figyelmet arra, hogy a temetőirodák ügyfélszolgálatának igénybe vétele estén, a maszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező! 

Automatikusan hosszabbodik a hitelmoratórium

Automatikusan meghosszabbodik a hitelmoratórium, csak azt kell külön jelezni az érintetteknek, ha mégis továbbfizetnék hitelük törlesztőrészleteit – mondta a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, Gion Gábor csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán. A műsorban arról beszéltek, hogy jövőre 400-450 milliárd forint maradhat a családoknál és a vállalkozásoknál annak köszönhetően, hogy a kormány javaslatára az Országgyűlés elfogadta…


'20. 10. 23.

Feliratkozom hírlevélre