Szabó Tímea Bús Balázsnak: a gyerekek védelme a legfontosabb – ObudaMost

“Melegpropagandának” nevezte a kormánypárti Magyar Nemzet az óbudai gyermekvédelmi programot. A vádakra Szabó Tímea országgyűlési képviselő és az érintett Hintalovon Alapítvány is reagált.

Újabb fejezetéhez érkezett a sokakat felkavaró óbudai pedofilügy. A kormánypárti Magyar Nemzet “Melegpropaganda költözik az óbudai óvodákba” című cikke szerint “gyermekvédelmi programba bújtatták az LMBTQ-lobbitevékenységet.” A lap ezt arra alapozza, hogy “Turgonyi Dániel oktatásért felelős alpolgármester a Momentum LMBTQ-munkacsoportjának elnöke és nyíltan homoszexuális”, továbbá, hogy a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány üzemelteti a www.yelon.hu szexeudákciós oldalt is (az óbudai gyermekvédelmi programtól függetlenül), amely szülőknek ad segítséget olyan kérdésekben, hogy beszéljünk gyermekeinkkel a szexről, hogyan védjük meg őket az online térben rájuk leselkedő veszélyekről, vagy épp arról, hogyan kezeljük, ha gyermekünk közli velünk, hogy meleg.

“Az óbudai pedofilbotrány kapcsán a volt fideszes polgármester, Bús Balázs egyre mélyebbre süllyed. Nem elég, hogy az EP-választások idején elhallgatta a szülők és az óvoda munkatársai elől az esetet, amire bizonyítékok is vannak, most meg van sértődve azon, hogy az emberek felháborodtak, hogy a Borkai Zsoltokat védelmező kormánypártok a szavazatszerzés érdekében hallgatásukkal gyerekeket veszélyeztettek. Ráadásul a kormánypropaganda Bús Balázs vezetésével odáig fajult, hogy azt a nemzetközileg elismert gyermekvédelmi szervezetet – a Hintalovon Alapítványt –, amelyik a gyermekbántalmazás terén segít a kerületnek a hosszú távú megelőzési stratégia kialakításában, azzal próbálja besározni, hogy homoszexuális kampányt folytat”

– reagált a cikkre Szabó Tímea a Budapest 10. számú választókerület (Óbuda-Békásmegyer) országgyűlési képviselője.

A képviselő hozzátette:

“Bús Balázsnak kétgyermekes anyaként annyit szeretnék üzenni, hogy nincs az a nyomozási érdek, amelyik engem vezetőként megállíthatna abban, hogy minden érintettet azonnal tájékoztassak egy ilyen ügyről, és gondoskodjam a gyerekek védelméről.Üzenem Bús Balázsnak, hogy ha például az én gyermekem jár abba az óvodába, ahol ez a borzalmas eset zajlott, nekem szülőként igenis jogom van tudni az esetről, és jogom van tudni, hogy az önkormányzat milyen lépéseket tesz. Vagy ha óvónőként dolgozom ott, jogom van tudni, hogy a közvetlen kollégám mit művelt évekig az én felügyeletem alá is tartozó gyerekekkel. Üzenem Bús Balázsnak, hogy ha én lettem volna akkor a polgármester, én bizony mindent megtettem volna, hogy segítsek a bántalmazott gyerekeknek és családjaiknak, segítettem volna az intézmény vezetőit, válaszolok a kétségbeesett megkereséseikre, és dolgozom azon, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő.”

Az óbudai pedofilbotrány kapcsán a volt fideszes polgármester, Bús Balázs egyre mélyebbre süllyed. Nem elég, hogy az…

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. október 7., szerda

Reagált a cikkben megtámadott alapítvány is. Mint írják:

“1. A Hintalovon Alapítvány az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében foglalt alapértékek és alapvető gyermeki jogok képviselője. Munkánkat semmilyen ideológia vagy politikai meggyőződés nem befolyásolja. Egyedül a gyermekjogok és a gyermekek védelmének ügye érdekel minket. Ennek érdekében dolgoztunk és dolgozunk egyházi és világi szervezetekkel, baloldali és jobboldali önkormányzatokkal; adunk interjút valamennyi sajtóorgánumban. Ez sokaknak fura lehet. Nekünk nem az. Mert szerintünk a gyermekjog világnézet. A gyerekek ügyében pedig felül kell (és lehet is) írni minden egyéb szempontot.
2. Soha nem folytattunk LMBT propagandát. Nem vagyunk LMBT szervezet. Viszont hisszük, hogy minden ember egyenlő, és mindenki egyenlő jogokkal születik. Hisszük, hogy senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés. S képviseljük, hogy mindenkinek joga van az információhoz – a gyerekeknek is. Ha valamit nem tagadunk, az nem jelent propagandát. Az elfogadás nem jelent minden esetben egyetértést, ahogy sokszor az sem erős igazából, aki erőszakos… Tudjuk, hogy sokaknak ez is fura. Nekünk nem az. Ahogyan dolgozunk, és amilyen értékeket képviselünk az teljesen normális. Az igaz, hogy nem hétköznapi, de attól még normális.”

Az elmúlt napokban az Alapítvánnyal kapcsolatban számos olyan vélemény, állásfoglalás látott napvilágot, ami bántó,…

Közzétette: Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány – 2020. október 7., szerda


'20. 10. 08.

Feliratkozom hírlevélre