Fél évvel hosszabbítják meg a hitelmoratóriumot – ObudaMost

Bizonyos társadalmi csoportoknál a kormány hat hónappal meghosszabbítja a hitelmoratóriumot – jelentette be Orbán Viktor. 

A hitelmoratórium eddig 1,6 millió családnak és 60 ezer vállalkozásnak adott segítséget, ami azt jelenti, hogy decemberig 2000 milliárd forint marad a családoknál és a vállalkozásoknál – írj a hvg.hu Orbán a Facebookra feltöltött videója alapján.

A hitelmoratóriumot a gyermeket nevelő családok, nyugdíjasok, munkanélküliek és közfoglalkoztatottak számára hosszabbítják meg januárban. Ezt jelenti, hogy ezeknek a csoportoknak júniusig továbbra sem kell fizetni a törlesztőrészletet.

A vállalkozóknak be kell jelenteni, ha a moratórium meghosszabbítását szeretnék, és ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg fogják kapni.

Azt is bejelentette a miniszterelnök, hogy a járvány kezdete előtt felvett minden háztartási és vállalkozási hitelnél hat hónapra felmondási tilalmat rendelnek el.

Forrás: https://pestihirlap.hu/

Rendkívüli híradás! – Újabb óbudai óvodában ütötte fel a fejét a vírus

Az Óbudai Meseerdő Óvoda Óvoda Szivárvány Tagóvodájának egyik, szeptember 11. péntek óta otthon lévő dolgozójának pozitív teszteredményéről – számolt be közösségi oldalán Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. A dolgozó nem járt az intézményben múlt péntek óta. Két további dolgozó mutatott még tüneteket, őket a háziorvosuk nem tartotta koronavírus-gyanús eseteknek.


'20. 09. 19.

Feliratkozom hírlevélre