Kiadták a riasztást: hétfő délutántól intenzív zivatarok várhatók – ObudaMost

Délután az Északi-középhegységben helyenként zivatarok kialakulhatnak , melyeket szélerősödés és intenzív zápor kísérhet. Estétől a zivatarok továbbvonulnak kelet felé.

A délutáni órákban a Dunántúl északi része fölé egy zivataros csapadékrendszer érkezett. Az Észak-Dunántúlon a láncba szerveződő zivatarokat jellemzően 20-30 mm, több helyen 50 mm-t meghaladó csapadék, 60-70, néhol 80-90 km/h körüli szél és jégeső kísérheti. Kelet felé tovább fejlődve várhatóan északon vonulhat végig a zivatarzóna, de a késő délutáni órákban a Dunántúl középső és déli részén, kora este, este a középső országrészben is kialakulhatnak intenzív zivatarok. Az éjszaka folyamán a zivatarok tovább haladnak az Alföld és az Északi-középhegység területe felé. Ekkor a zivatarokat felhőszakadás, 60-70 km/h-s széllökések és kisméretű jég kísérheti.

Kedden a reggeli, délelőtti órákban az Alföldön az éjszakai zivatarok lecsengése várható, majd napközben elsősorban a Dél-Dunántúlon illetve a Duna vonalától keletre, kisebb eséllyel a Dunántúl északi felén is lehet zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, 60-70 km/h-s széllökések és kisméretű jég kísérhet.

Forrás: OMSZ


'20. 08. 17.

Feliratkozom hírlevélre