Rengeteget bukott a Forma 1 a koronavírus miatt – ObudaMost

Versenyek nélkül jövedelem nélkül maradt a Formula-1: a második negyedév pénzügyi jelentése alapján mindössze 24 millió dollár folyt be a kasszába.

A Formula-1 és Liberty Media pénzügyi jelentése a 2020-as második negyedévről szemlélteti igazán, milyen irdatlan összegtől esett el a vállalkozás a futamok elmaradása és törlése, ezáltal a bevételek kiesése miatt. Az Autosport arról ír, hogy az áprilist, májust és június felölelő időszakban mindössze 24 millió dollár volt az F1 bevétele. Egy évvel korábban – amikor hét nagydíjra került sor ebben a periódusban –, 620 millió dollár folyt be a Formula-1-hez.

A kiadások levonása után ez 136 millió dolláros veszteséget jelent a vállalkozás számára: a 2019-es második negyedév 14 millió dollár profitot termelt. A jelentésből kiderül, hogy a kiadásokba nem tartozik bele a csapatok kifizetése, mivel az előző évi konstruktőri eredményen alapuló juttatásokat a nagydíjakhoz igazítják.

„Mivel nem kerültek megrendezésre események a 2020-as második negyedévben, az elszámolt bevétel limitált volt”

– idézi a lap a Liberty Mediát.

„Az elsődleges F1-es bevétel a periódusból egyedül szponzori szerződésekből származott, nem versenyekhez kapcsolódó jogokkal. Versenyek promóciójából vagy közvetítéséből származó jogdíjak nem lettek elszámolva. Az egyéb F1-es bevétel hasonlóan lecsökkent, mivel nulla bevételt generált a Paddock Club és egyéb, eseményekhez és televízióhoz kapcsolódó tevékenységek.”

A július-szeptember közti harmadik negyedévre jelentősebb emelkedés várható a bevételekben, mivel tíz versenyre is sor kerül az időszakban. Ugyanakkor – helyszíni nézők híján – biztosan kevesebb folyik be az F1 kasszájába, mint egy átlagos szezonban, hiszen egyes pályáknak, például Silverstone-nak még a világbajnokság fizetett a nagydíjrendezésért. A rendezési díjak nélkül elsődlegesen a tévétársaságok jogdíjaira és a szponzorációra számíthat a Formula-1.

Forrás: https://formula.hu/

Koronavírusos két játékos az Atletico Madridnál

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére Lisszabonba utazó Atlético Madrid két tagjának pozitív lett a koronavírus-tesztje. A klub vasárnapi közlése szerint a portugál fővárosba utazó minden játékost, stábtagot és alkalmazottat teszteltek, közülük ketten fertőzödtek meg, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. Comunicado oficial: La expedición a Lisboa se someterá a nuevas pruebas PCR tras la…


'20. 08. 11.

Feliratkozom hírlevélre