Több lakossági panasz érkezett a Holdudvar park kutyásaira – Obuda Most

A tavaly felújítva átadott Holdudvar park kutyásaira több lakossági panasz érkezett a kerületi közerület-felügyelethez.

A park területén kutyások is tartózkadhatnak, azonban csak a megadott időszakokban. A park revitalizációja közösségi tervezéssel zajlott, amely során a lakosság hét héten keresztül fórumokon mondhatta el véleményét a park fejlesztésével kapcsolatban.

Az egyeztetések során mind a családos közösség, mind a kutyás közösség lehetőséget kapott a felszólalásra. A kutyás alkalmon a kulturált, szabályozott kutyázás volt a téma, illetve a kutyasétáltatás, kutyás infrastrukturális elemek kialakításának lehetőségei. A tervezésben az EBOVO volt a szakmai partner.

Az év elején úgy tűnt, hogy a jelnlegi működés hosszútávon nem fenntartható. A kerületi közerület-felügyelet jelezte az Óbudai Kutyás Egyesületnek, hogy sorra érkeznek a lakossági panaszok a kutyás parkhasználók miatt, akik nem tartják be az előírásokat.

A probléma azóta megoldódni látszódott, újabb tájékoztató táblák kihelyezésével. A héten helyszínfelmérést tartottak közösen az egyesület és a városfejlesztés kollégái, melynek eredeményeképpen újabb etikett táblákat fognak kihelyezni.

A legutóbbi fejleményekről az egyesület Facebook csoportjában számolt be:

Sziasztok!

Igen, rajta van az etikett táblán a póráz nélküli időszak. Nemsokára kint lesz két tábla, az egyik ott, ahol megbeszéltük veletek, a másik hátul. Ma kint voltunk a Városfejlesztési osztállyal és megbeszéltük a táblák elhelyezését.

Lehet kezdeményezni, hogy 8 óráig lehessenek póráz nélkül a kutyák, lévén reggel 8 órakor szinte csak a kutyások vannak a területen és nem zavarnátok senkit. A házirendben egyelőre a 7 óra van, de kezdeményezni fogok egy újragondolós megbeszélést a lakókkal, hogy ezt megváltoztathassuk.

Nagyon köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmet a játszótér bejáratán keletkezett résre. Továbbítottam a fényképet és reméljük hamarosan visszateszik a kiesett rácsot, mielőtt egy rosszcsont gyermek kiszalad onnan. 

Bármilyen gondolatotok van még, ami tegnap esetleg kimaradt, itt a poszt alatt írjátok meg nekünk légyszíves. Köszönjük szépen!

(érdemes belépni a Holdudvari óbudai kutyások csoportba is ) 

Szép napot, jó kutyázást!

Az eredeti poszt itt olvasható:

HOLDUDVARI KUTYÁSOKNAK:Sziasztok!Igen, rajta van az etikett táblán a póráz nélküli időszak. Nemsokára kint lesz két…

Közzétette: Óbudai Kutyás Egyesület – 2020. július 28., kedd

A Holdudvari Óbudai Kutyások csoportban további, folyamatosan frissülő infomációk találhatóak a parkot látogató kutyások részére.


'20. 07. 30.