A Római-part júliusban kiemelt figyelmet kapott – ObudaMost

Főpolgármester-helyettesi látogatás és új kukák a Rómain.

Július elején vízminőség-mérés majd egy napon keresztül kísérleti jellegű szabadstrand is volt a Rómain. Az önkormányzat tájékoztatása szerint, ahogy korábban is megírtuk lakossági kérésre több új szemetes is került a Római-sétányra.

A héten pedig Kerpel-Fronius Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese tett látogatást kerületünk vezetésével. Az önkormányzat tájékoztatása szerint

“a főváros vezetése is elkötelezett a párbeszéd alapú tervezés mellett, az Integrált Településfejlesztési Stratégia pedig lehetőséget kínál arra, hogy a város lakói aktívan részt vehessenek a tervezési folyamatokban”.

Ezen kívül Óbuda-Békásmegyer Közterület Felügyelete két mobil térfigyelő kamerát is telepít, hogy megelőzzék a jogsértéseket és növeljék a lakosság biztonságérzetét.

FÁK a Rómain civil önkéntes szervezet évek óta dolgozik a Római megújulásáért

Régen minden jobb volt – halljuk gyakran ezt a leegyszerűsítő szentenciát, melynek igazságtartalma legjobb esetben is kétséges. A Római-part vonatkozásában ez a megállapítás hol igaz, hol nem. Ha a part menti fák számarányát tekintjük, az utóbbi száz év bizony pozitív változást hozott. Rajtunk is áll, hogy ez a tendencia folytatódik-e.


'20. 07. 25.

Feliratkozom hírlevélre