Online előadásokkal indul a következő félév az Óbudai Egyetemen – Obuda Most

Legalábbis most az egyetem rektora és kancellárja erre vonatkozóan adott ki utasítást

Az oldal értesülési szerint a 2020-2021-es tanév első félévében minden szakon és képzési szinten online előadások megtartását írta elő Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora és Ormándi Gabriella kancellár. Az előadások mehetnek élőben sugározva, de akár előre feltöltött videófájlban is közzétehető.

Az online előadásokat az órarendben úgy kell elhelyezni, hogy arra külön napokat jelölnek ki, és kezdésük csak reggel 8 óra lehet – teszik hozzá. Illetve további előírás, hogy az online előadások és a személyes jelenléttel megtartott órák között elegendő időt kell biztosítani a hallgatóknak az utazásra.

Laboratóriumi gyakorlatokat lehetetlen online megtartani, így ezeken személyesen is részt vehetnek a hallgatók, ha szájmaszkot viselnek. Emellett egyéni és csoportos konzultációk, szeminárumok is megtarthatók lesznek.

Forrás: https://eduline.hu/

A következő tanévtől ingyen kapják meg a tankönyveket a diákok

Az intézkedés az alsó, felső tagozatos általános iskolások és a középiskolások mellett érinti a 13-16. szakképzési évfolyamokra járó tanulókat is. A 2020/21-es tanévtől már minden diák – összesen 1,2 millió tanuló – teljesen ingyenesen kapja a tankönyveket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.


'20. 07. 20.