Az Európai Bizottság alelnöke támogatja az Indexet – Obuda Most

A demokrácia nem működik szabad és független média nélkül – üzente az Indexnek küldött közleményében Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke.

A lap magyar és angol nyelven közzé tette a cseh politikus levelének teljes szövegét.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány újra megmutatta, hogy a tájékoztatásban és a hatalom ellenőrzésében kulcsfontosságú az újságírók szerepe, ennek ellenére, bár nagyobb az olvasótábor, sok szerkesztőség pénzügyi problémákkal küszködik a reklámpiac összeomlása miatt. De „nem szabad megengedni, hogy a gazdasági nyomás politikai nyomásgyakorlást eredményezzen” – írta Jourová.

„Aggodalommal kísérem figyelemmel az Index helyzetének alakulását. Szeretném szolidaritásomról biztosítani az Index dolgozóit, akik nagyon nehéz körülmények között végzik a munkájukat.

Ezt üzenem nekik:

“Amit tesznek, azok az értékek, amelyekért küzdenek, a tömegtájékoztatás szabadsága és sokszínűsége mind-mind elengedhetetlenül fontos a demokrácia és Európa számára. Az olvasóktól kapott támogató üzenetek is arról tanúskodnak, mennyire fontos munkát végeznek. Számíthatnak a támogatásomra”

– zárul a levél.

Forrás: https://444.hu/


'20. 07. 07.