Az óbudai Ágoston Művészeti Óvoda nyerte “Kincses Kultúróvoda 2020” címet – Obuda Most

Az Ágoston Művészeti Óvoda elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága és Köznevelésért Felelős Államtitkársága által meghirdetett pályázat eredményeként a “Kincses Kultúróvoda 2020” címet, valamint az ezzel járó 1.300.000 forintos támogatást.

Nagy Veronika, az Ágost Művészeti Óvoda vezetője a cím elnyerésével kapcsolatban így nyilatkozott: 

“Legfontosabb feladatunknak tekintjük a gyermekek egyéniségének figyelembe vételét, a minőségileg igényes, korszerű pedagógiai elveken alapuló nevelőmunkát, a pedagógiai munka színvonalának emelését. 

A címmel elnyert pénzügyi támogatást az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére és a kulturális tartalmak óvodai pedagógiai programba történő beépítésére fordítjuk. Célunk emellett a kapcsolati rendszer bővítése, erősítése is a határon túli óvodákkal, valamint természetesen saját óvodánkban a művészeti eszközök fejlesztése.”

Az óvoda „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” elnevezésű pedagógiai programjában 2019-től immár nagyobb hangsúlyt kap az egyediség, a művészeti jelleg mindent átfogó szemlélete, a tevékenykedtetés, a környezettudatosság, a mozgás, az érzelmi-erkölcsi nevelés és a differenciálás.

Különösen fontos számukra az érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, családias légkör megteremtése, amelynek alapja a bátorító nevelés, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás.

Forrás: https://obuda.hu


'20. 07. 03.

Iratkozz fel hírlevélre

a sdfh askldfhlkashf