A munkaruházat biztosításáért kampányolnak a bölcsődei dolgozók – Obuda Most

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) kampányt indít a gyermekvédelmi-, és szociális intézményben dolgozók munkaruházatának biztosításáért.

A BDDSZ nem akármilyen kampányt indított azért, hogy a bölcsődei dolgozók kapjanak munkaruhát és ezzel együtt kiadtak egy közleményt is.

“Ezzel a ruha nélküli dolgozókat ábrázoló fotóposzterrel kívánjuk kampányszerűen felhívni a társadalom és a döntéshozók figyelmét a szociális- és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók munkaruhaellátásának évek óta húzódó problémájára”

– olvasható közleményükben.

“A munkaruházatot jogszabály szerint a munkáltató köteles biztosítani, ha a munkakör ellátása a ruházat nagyfokú szennyeződésével jár. A munkaruházati ellátás elmaradása jogsértő és veszélyezteti a dolgozók egészségét”

– írják.

A szakszervezet megkérte a dolgozókat, hogy készítsenek magukról fényképet abban a munkaruhában, amit a munkáltatójuk biztosít számukra és küldjék el a BDDSZ-nek.

„A képek jól szemléltetik, hogy “Covid előtt” és “Covid alatt” munkaruha nélkül kellett ellátni a fokozottan egészségkárosító feladatokat, a gyermekeket és az időseket gondozó személyzet nagy többségének. A szociális- és gyermekvédelmi területeken dolgozók épp úgy ki vannak téve a nagyfokú fertőzésveszélynek, mint az egészségügyben dolgozó ápolók, orvosok stb”

– írják a közleményben.

Forrás: https://eduline.hu


'20. 06. 22.