További 3 futamot töröltek az Forma 1 idei szezonjából – ObudaMost

Csütörtökön Ross Brawn, a Forma-1 technikai igazgatója is elismerte azt a korábbi sajtóhírt, miszerint még több európai futam kerülhet be a versenynaptárba, pénteken pedig hivatalossá vált, amiért ezt emlegette Brown.

TÖRÖLTÉK A JAPÁN, A SZINGAPÚRI ÉS AZ AZERBAJDZSÁNI NAGYDÍJAKAT A 2020-AS VERSENYNAPTÁRBÓL.

Nem halasztásról van tehát szó, egyik helyszínen sem lesz verseny idén.

Egyik futam törlése sem meglepetés, a legutóbb a német sajtóhoz kiszivárgott információk alapján már lehetett készülni arra, hogy ezek a versenyek elmaradnak. A szuzukai Japán Nagydíjról azután lehetett sejteni, hogy nem tartják meg, hogy az F1-gyel közös helyi szervezők közölték, nem tartják meg a 2020-as MotoGP- futamot. Szingapúrban csak az eredeti, szeptember 20-i dátum jöhetett volna szóba, de akkor még nem tervezett Ázsiába menni az F1, míg az azeri futamot eredetileg szeptemberre akarták tolni, de végül nem rendezik meg.

A mostani futamtörlésekkel elég nagy lyuk nyílik a naptárban, a szeptember 6-i Olasz és az október 25-i Amerikai Nagydíj között egyelőre csak egy bejelentett futam van, a szeptember 27-i Orosz GP. Sőt, a jelenlegi állapotok szerint biztosra vehető, hogy az amerikai versenyt sem tartják majd meg, így még nagyobb lyuk keletkezhet.

Az F1 szervezői egyelőre még nem mondtak le a Kínai és a Kanadai Nagydíj megrendezéséről, bár utóbbinál az időjárás jelenthet gondot egy őszi dátumnál. Az eredeti tervek szerint 2020-ban bemutatkozó vietnámi városi futam a bakui és szingapúri, szintén városi versenyek sorsára juthat, vagyis jó eséllyel törlik.

Az így fellépő futamhiányt a Hockenheimringen, illetve egy újabb olasz helyszínen, Imolában vagy Mugellóban pótolnák, és megduplázhatják az Orosz Nagydíjak számát is.

Forrás: https://index.hu/


'20. 06. 13.

Feliratkozom hírlevélre