Olvashatók a részletek az iskolák újranyitásainak szabályaival kapcsolatban – Obuda Most

Most már kormányrendeletben is kiemelik, az iskolák júniusi kinyitása lehetőség a felzárkózásra, egyébként a távoktatás ugyanúgy megy tovább, mint addig.

Egészen június 26-ig minden iskolában lesz felügyelet, ahogyan gyermekétkeztetés is.

2020. június 2. és június 15. között továbbra is távoktatásban fognak tanulni a diákok, ugyanakkor egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető azoknak a diákoknak, akiknek elmaradásuk van, vagyis fel kell zárkózniuk a tananyagban.

– derült ki a tegnap megjelent kormányrendeletből.

Mindenhol lesz felügyelet

A nyitástól egészen június 26-ig minden általános- és középiskola felügyeletet szervez, így napközit, szakkört, sportfoglalkozást, felzárkóztatást és fejlesztőfoglalkozást lehet tartani – írják. Június 26-ig biztosítják a gyermekétkeztetést is. Azoknak a diákoknak, akik nem vesznek részt a felügyeletben, szünidei gyermekétkeztetést biztosítanak.

Június 2-től a szakképző iskolák mindkét munkarendben, vagyis a veszélyhelyzetet megelőző nappali vagy esti munkarendben, de távoktatásban is működhetnek tovább – az iskolavezető döntése szerint.

Azok a diákok, akik nem a lakóhelyükön járnak iskolába, és nem is tudják megoldani a felügyeletet, lehetőségük van a lakóhelyükön lévő iskolába eljutni. A tanulók számáról az iskolák naponta beszámolnak majd a KIR rendszerben.

Forrás: https://eduline.hu/


'20. 05. 23.